Da biste ostvarili novi vodovodni priključak ili rekonstruisali postojeći, potrebno je da:

1. Popunite Zahtjev za izradu/rekonstrukciju priključka koji možete preuzeti ovdje,
2. Predate popunjen Zahtjev u Tehničkoj službi i priložite:

  • POSJEDOVNI LIST,
  • GRAĐEVINSKU DOZVOLU i
  • KOPIJU KATASTARSKOG PLANA parcele,

3. Potpišete Ugovor o isporuci vode u Tehničkoj službi,
4. Nakon izlaska na teren i usmenih uputstava od strane naših ovlaštenih predstavnika izvršite SVE pripreme za izradu priključka
    (Iskop kanala, Iskop radne jame, iskop zemlje i betoniranje vodomjernog okna) da bi naši radnici mogli pristupiti montaži priključka.

ZEMLJANI RADOVIshema1

Prilikom izvođenja pripremnih radova, korisnik je, između ostalog, dužan da izvrši iskop rova za vodovodnu cijev od priključnog mjesta do vodomjernog šahta. Dubina rova ne smije biti manja od 80 cm.

Korisnik je dužan da izvrši iskop radne jame dimenzija 1,0x1,0 m oko vodovodne cijevi na mjestu priključenja kućnog priključka na centralni vodovodni sistem. Dubina radne jame zavisi od dubine na kojoj se nalazi vodovodna cijev na koju se korisnik priključuje. Radna jama treba da bude dublja 20cm od dubine vodovodne cijevi, tako da cijev bude dostupna u svom punom obimu za montažu priključne ogrlice. Nakon završetka montaže priključka od strane naših radnika, korisnik je dužan da izvrši zatrpavanje rova i radne jame.

BETONSKI RADOVI (VODOMJERNI ŠAHT)
Prilikom izvođenja pripremnih radova, korisnik je dužan da, prema uputstvima od strane naših radnika, napravi vodomjerni šaht sa metalnim poklopcem. Unutrašnje dimenzije vodomjernog šahta ne smiju biti manje od 60x80cm kao što je prikazano na slici.
        *NAPOMENA: LOKACIJU VODOMJERNOG ŠAHTA ODREĐUJE KOMUNALNO PREDUZEĆE


 

KP "VODOVOD I KANALIZACIJA" AD Novi Grad
Njegoševa 4
79220 Novi Grad
Bosna i Hercegovina
tel/fax +387 52 752 163
mail: vodovodnovigrad@yahoo.com

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!